Nevoile utilizatorilor se schimba de la o perioada la alta chiar si in mediul online. De aceea, pentru a oferi utilizatorilor tai o experienta cat mai placuta, este important ca site-ul tau sa indeplineasca toate cerintele lor.

Ce este un site?

Probabil ti se pare o intrebare ciudata, insa un site nu reprezinta doar o pagina sau o insiruire de pagini web unde iti prezinti produsele si/sau serviciile astfel incat ele sa fie usor accesate de catre orice utilizator de Internet. Un site reprezinta imaginea ta in mediul online, modalitatea de ajunge la consumatorii tai si de a-i mentine interesati de produsele/serviciile tale si in acelasi timp calea cea mai sigura de a te diferentia de concurenta. Insa, pentru ca toate acestea sa fie posibilie, este important sa tii pasul cu schimbarile.

  • Stiai ca 3 din 4 utilizatori afirma ca, atunci cand aleg un produs sau un serviciu, sunt influentati de designul si functionalitatea site-ului?

Conform internetlivestats.com, in momentul in care acest articol este scris, exista 1.001.591.342 de website-uri active si 3.327.007.190 de utilizatori.  In prezent, peste 40% din populatia totala a globului este conectata la Internet. Da, stim, este o cifra mare, iar tu trebuie sa gasesti solutia ideala pentru a ajunge la cat mai multi utilizatori.

Ce este un site optimizat pentru mobil?  

Probabil ai tot auzit vorbindu-se despre acest aspect sau, mai bine zis, caracteristica a site-urilor moderne. Un site optimizat pentru mobil este caracterizat printr-un design responsive, tehnica aparuta recent si care ofera unui site capacitatea de a se adapta la rezolutiile dispozitivelor de pe care acesta este accesat – display-ul PC-ului, laptop, tableta, smartphone. Aceasta tehnica a aparut tocmai ca o nevoie de adaptare la comportamentul utilizatorilor care au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult smartphone-ul nu doar pentru a socializa ci si pentru a cauta informatii utile, pentru a naviga pe site-urile preferate sau pentru a face cumparaturi online.

De ce este important ca site-ul tau sa aiba un design responsive?

64% dintre companiile care au optat pentru un design responsive au afirmat ca vanzarile lor au crescut considerabil. De cativa ani se tot vorbeste despre marketingul mobile si in fiecare an acesta pare sa fie tendinta principala. Am putea spune ca, mai nou, designul responsive a devenit o obisnuinta pentru ca, dupa cum am mentionat si anterior, traficul venit de pe telefonul mobil creste considerabil de la un an la altul. Cu siguranta si tu petreci foarte mult pe telefonul mobil si accesezi constant tot felul de site-uri pentru ca te afli in cautarea unor informatii sau a unor produse, insa ce faci atunci cand descoperi un site pe care nu il poti vizualiza corect? Cel mai probabil, vei acumula cateva frustrari si vei parasi site-ul si vei porni in cautarea altuia care sa iti ofere o experienta de navigare mai placuta. Ei bine, acelasi lucru se intampla si cu potentialii tai clienti.

Site-ul tau este aliniat celor mai moderne standarde in materie de Web Design?